Search
Generic filters

Expresní opálení i bez moře

Asi se všichni shodneme na tom, že co do opálení, neměli jsme začátek roku moc příznivý na to, abychom mohli odletět do teplých krajin a vrátit se s bronzovou pokožkou. Ani střídavé jarní počasí a uzavřená solárka lehkému opálení moc nepřála. Nepropadejte depresi, protože ředitelkami vápenky rozhodně nebudete. OC Varyáda prozkoumala některé ze samoopalovacích přípravků, které vám do začátku léta zajistí krásný zlatý nádech. 

Před samoopalováním se obrušte! 

Toto železné pravidlo platí téměř ve všech oblastech, ať už se jedná o celulitidu nebo péči o rty. Kůže by totiž měla být zbavena všech odumřelých částeček a také byste jí měly dopřát hladkou depilaci. Zvláště u samoopalovacích přípravků věnujte tomuto prvnímu kroku důkladnou péči. Dodržíte-li tento osvědčený postup, samoopalovací emulze se rozetře rovnoměrně a nevzniknou nežádoucí flíčky. Ty se objevují právě pokud opomenete peeling a vrhnete se rovnou na vrstvení samoopalováku. Nebojte se použít i peelingovou rukavici, která se postará o odstranění částeček opravdu precizně.

Nenanášejte samoopalovací krém jako první vrstvu po peelingu

Možná jste už natěšeni na opálení, jako kdybyste ležely měsíc na Tahiti. Stejně jako v líčení, i v samoopalování platí nejdříve aplikace podkladu. Pokud jste pokožce dopřály peeling, nespěchejte na nanášení samoopalováku, ale použijte hydratační pleťové mléko. Tím vytvoříte základ a hydratujete pokožku. Tělové mléko nechte dostatečně zaschnout, aby se mohlo vstřebat a další vrstva bronzujícího krému po něm příliš neklouzala. 

I méně je někdy více 

Sice jsme měly v chytání bronzu dlouhou pauzu, ale dlouhodobou nepřítomnost sluníčka si není třeba vynahrazovat velkými vrstvami samoopalovacích přípravků. Pokud s domácím opalováním teprve začínáte a bojíte se, že budete strakaté jako dalmatin, nanášejte zpočátku jednu vrstvu a až poté přidávejte. Vyhýbejte se sušším místům na těle, na kterých by mohly vzniknout nežádoucí hnědé skvrny. Největší péči věnujte obličejové části, která je nejvíce vidět. Nějaká ta chybička na méně viditelném místě se toleruje, ale hnědou masku na obličeji bychom nechtěly. 

Bojíte-li se hutnějších samoopalovacích emulzí, vyzkoušejte tónovací krémy

Jestliže přece jen máte zažité zkušenosti, kdy jste místo opálení měly více skvrn na těle, můžete zvolit tónovací krémy, které vašemu tělu propůjčí přirozený sun-kissed look. Při nanášení lehčích emulzí dodržujte podobný postup jako u klasických samoopalovacích mlék. S nevzhlednými skvrnami se při aplikaci tónovacích emulzí téměř nesetkáte. Výsledný glanc podtrhnete třpytivým olejíčkem, který můžete aplikovat i do vlasů. Správnou úlohu sehraje i správně zvolená dekorativní kosmetika, která vzhled královny pláže podtrhne dokonale. 

A jak se připravujete vy do letních outfitů? Máte oblíbené kosmetické vychytávky na dokonale opálené tělo? Sdílejte s námi

Nepromarněte naše lákavé nabídky a sledujte nás i v naší přehledné aplikaci, kde se můžete kochat novinkami a dopřát si radost slevovými kupony. 

Skip to content