Search
Generic filters

Zbavte se celulitidy jednou provždy!

Myšlenka na šťavnaté pomeranče, které stejně jako všechny ostatní citrusy, symbolizují prosluněné léto, je lákavá. Pomerančové sady na hýždích už pro mnohé ženy zase tak přitažlivá představa není. Tým obchodního centra Varyáda za vás prozkoumal tipy, jak nevábným dolíčkům dát do léta alespoň částečně sbohem, aniž byste se museli trápit. 

Největší mýty o celulitidě

Než vás zahrneme doporučeními, jak nad touto nepřítelkyní všech žen vyzrát, zaměříme se i na mýty, které o celulitidě panují. Často se totiž můžeme setkat s mylnými přesvědčeními, že je celulitida jen záležitostí plnoštíhlých žen a štíhlým se vyhýbá. Vznik pomerančových dolíčků předuručuje i genetická výbava a významnou roli sehrává i náš životní styl. Pokud jste například příznivci rychlých redukčních diet, myslete na toto riziko, jelikož se nežádoucí dolíčky objevují i při rychlém, takřka nepřirozeném úbytku váhy, který může znamenat pro naše tělo mnohdy větší šok než radost. Také nedostatek kolagenu, jehož úloha je nepostradatelná pro pevnost pokožky vede k větší náchylnosti k celulitidě. Pokud se vám naopak podařilo během vánočních svátků nějaké ty kilogramy navíc získat a trápí vás zvrásněná pokožka, nezoufejte a začněte s prevencí a péčí krůček po krůčku. 

Hydratace jako železné pravidlo celotělové péče 

V péči o pleť slýcháváme a čteme doporučení se hydratovat nejen zvenčí, ale i zevnitř téměř. Stejné pravidlo platí i v případě vaší péče o pokožku, ačkoliv výsledky nejsou vidět ihned. Jde o kontinuální proces, ale už jen tím přispějete k eliminaci mnoha problémů. 

Masáž pokožky 

Stejně tak, jako provádíte peeling pleti, je pro pokožku důležitá masáž a pravidelné obrušování. Už jen proto, že se zbavíte odumřelých částeček, se budete cítit zase o něco lépe, doslova ve své kůži. Nemusíme si nalhávat, že obzvláště pokud máme sedává zaměstnání, se dříve či později s pomerančovými sady na našich hýždích setkáme. O to více bychom se měli hýbat, ale také si dopřávat pravidelné masáže, které podporují cirkulaci krve. Masážní kartáč, který si můžete na tyto příjemné a ozdravné rituály pořídit, by měl dosahovat velikosti vaší celé dlaně. Ideálně by měl mít delší rukojeť, abyste si s ním mohli provádět peeling i na místech, na která můžete hůře dosáhnout. Poslouží však i rukavičky s hrubším povrchem, které tuto službu udělají také na jedničku. Na dokonalé prokrvení pomůže tělový peeling a na noc můžete natřít i tělovým olejem, který nejen eliminuje vznik celulitidy, ale také krásně voní. 

Zaměřeno na pohyb 

Nemusíte začít zrovna běhat maratony, i když je běh jednou z aktivit, která vám v odstranění problému jednoznačně pomůže. Stačí vám ale pravidelná svižná chůze, kterou si stačí dopřát už jen cestou do práce a z práce. Doba přeje i pravidelným túrám,  kde je pohyb takřka přirozený. Stejně tak jízda na kole nebo in-linech patří mezi oblíbené sporty, do kterých se nemusíte dlouze nutit. Pokud vám vyhovuje i pravidelný domácí trénink, pomohou osvědčené dřepy a výpady. Prospěšné je i zvedání pánve v leže , které je často součástí většiny stylů cvičení. Nezpevníte jen zadní část, ale také střed těla a vnitřní část stehen. 

Zdravá strava bohatá na vitaminy a antioxidanty 

Polovičním vítězstvím pro vás může být úprava stravy, která by v tomto případě měla být zaměřena na přísun antioxidantů a vitaminů. Nejúčinnějšími pomocníky je okurka, červená řepa a celer. Z ovoce jsou to citrusy, meruňky, jahody a drobné lesní plody. 

Vyhněte se slazeným čajům a pokud jste čajoví milovníci, zaměřte se na konzumaci zeleného čaje, který je antioxidanty napumpovaný. Zároveň dokáže zrychlit spalování tuků, což je přesně to, co pro odstranění celulitidy potřebujeme. 

Téměř každý bylinkový čaj pozitivně ovlivňuje vyplavování přebytečné vody z těla. Vylučování podporuje pampeliška, která přispívá navíc k pročištění těla. Podobně funguje i kopřiva, fenykl nebo jalovec, který rovněž podporuje vylučování vody z organismu. 

A jak bojujete s celulitidou vy? Nebo patříte mezi šťastné ženy, které se jí netrápí? Sdílejte s námi. 

Neváhejte sledovat lákavé nabídky a přehlednou aplikaci OC Varyáda, díky které budete v obraze a dění všech novinek.

Skip to content