Search
Generic filters

Péče o rty po zimě aneb úsměv prosím!

Máme tu skoro jaro a obzvláště náš obličej a oblast, kde nosíme roušku, velmi trpí tím, že nemůže dýchat tak, jak jsme byli zvyklí. O to větší péči bychom měli pečujícím rutinám věnovat. A to se týká i našich rtů, které jsou namáhány celoročně. Obchodní centrum Varyáda pro vás vybralo tipy, aby byla vaše ústa v tomto období co nejvíce k zulíbání. 

Důkladná péče nejen po zimě

Zimní období je pro naše obličeje, protože je vystavujeme vnějším vlivům, obzvláště náročné. Určitě se často, díky sychravému počasí, potýkáme s popraskanými rty a nevzhlednými šupinkami. Vyšší péči by měl nahrát fakt, že schováváme naše obličeje už rok pod rouškami a respirátory. Jestliže máte po kapsách, kabelkách a kosmetických taštičkách vždy po jednom balzámu na rty, rozhodně nic nepřeháníte. V zimním období byste se měli zaměřit v péči o rty především na produkty s mastnější konzistencí. V parných měsících raději sáhněte po produktech s vyšším obsahem vody a se složkami, které chrání před UV zářením. 

Nejdřív péče, pak líčení! 

Stejně jako tomu platí u líčení a dekorativní kosmetiky, platí tato zásada v péči o rty. Přestože naše úsměvy více schováváme, než ukazujeme, chtěli bychom je přece jen občas zahalit do pestrých barev. O to víc ale stále platí, že než nahodíme rtům pestrou fasádu, měli bychom se před nanesením rtěnky věnovat peelingu a podkladové části. 

Pokožka našich rtů totiž vedle té oční má nejtenčí kůži. Je tedy náchylná na sebemenší změny, reaguje na zdravotní problémy i často zmiňované změny počasí. 

Rituál, který byste měli věnovat vašim líbezným rtům by se tedy neměl omezovat jen na ledabylé namázání rtů ráno, než vyrážíte do ulic. Na jejich péči byste měli pomyslet také během dne. Nebudou mít tendenci vysychat a budou neustále hydratované a svěže vypadající. 

Nejdřív podklad, poté rtěnka!

Pokud jste milovnice rtěnek, platí, že než nanesete váš oblíbený odstín, měla by před jeho nanesením být nultá fáze, a to nanesení podkladu, tak, jak je tomu i před nanesením make-upu. Vaše rty budou působit i zdravějším a šťavnatějším dojmem. Upřednostňujete-li matnější rtěnky, budou vám vaše ústa za podkladovou bázi vděčná. Bojíte-li se výraznějších odstínů, ale přesto se drobnějším změnám nebráníte, můžete začít postupně, a to například s tónovacím balzámem, který dodá celému vašemu looku zdravý vzhled. Tónovací balzám můžete používat jak samostatně, tak i pod vaší oblíbenou rtěnku. Oblíbeným produktem je  pigmentovaný olej na rty, který rty nádherně vyhladí. Nemusíte se tedy obávat nevzhledných šupinek. Na schůzku, kde potřebujete být za pár upravené během několika minut tento pomocník prokáže dokonalou službu. 

Že odličování platí jen pro vaši tvář? Dbejte i na váš úsměv

Věnujete-li důkladnou péči odlíčení vaší pleti, určitě od nás máte pochvalu, ale neopomíjejte ani vaše rty a zařaďte jejich odlíčení do pravidelné skin care. Líčíte-li se dlouhotrvajícími rtěnkami, jejichž přítomnost je znát i po celém dni, použijte pleťové mléko, které si poradí s texturou rtěnky a voděodolným make-upem. Po důkladné čisticí rutině můžete použít váš oblíbený balzám nebo noční masku na rty, kterou můžete přes noc nechat působit. 

Výživa i zevnitř 

Setkáváte-li se často s popraskanými rty, platí i zde železné pravidlo pitného režimu. Eliminovat byste ale měli konzumaci slazených nápojů, které spíše rty vysušují. Čistá voda by měla tvořit základ tekutin, které do sebe přes den dostáváte. Podpořit výživu rtů můžete přísunem potravinových doplňků jako je vitamin A, B-komplex nebo zinek, který je známý pro pozitivní účinek růstu vlasů a pevnosti nehůt. Snažte se vyvarovat, pokud mezi vaše balzámové oblíbence patří ty kelímkové, sahání prstů do kalíšku, jelikož jej zanášíte bakteriemi z vnějšku. Pro každou aplikaci s sebou mějte špachtličku nebo tyčinku, kterými balzám na rty nanesete. Pokud trpíte na časté ekzémy a opary, je obzvláště důležité tuto část zdůraznit, pokud se chcete pyšnit zdravě vypadajícími rty.

Jaké oblíbence na rty máte ve vašem repertoáru vy? Máte svou oblíbenou lips rutinu v tomto období? Sledujte nás a sdílejte s námi

Sledujte naše neodolatelné nabídky a zapojte se s námi do klubu OC Varyáda, kde naleznete veškeré nabídky, slevy a novinky na jednom místě. 

Skip to content