Search
Generic filters

Akvamarínová vlna šperků a modré inspirace

Modrá barva je symbolem klidu, protože v nás evokuje nekonečný oceán, nebo neporušenou oblohu. Představuje čistotu duše, jemnost, trpělivost a něhu. A právě modrá je i barva drahokamu měsíce března – akvamarínu. V březnu slaví narozeniny Ryby, na jeho konci i Berani a právě ke klidné rybí povaze lze přirovnat i charakteristiku tohoto čistého drahokamu, jehož energie podporuje harmonii v mezilidských vztazích. Mohou jej nosit i zrozenci ve znamení Beranů, kterým trpělivost mnohdy chybí, nechají se spíše ovládat vášněmi a jednají impulsivně. Pokud sami pociťujete, že vám některé z těchto pozitivních vlastností chybí, můžete jásat, protože energie z tohoto drahokamu může všechny tyto vaše stránky posílit. 

Akvamarín a jeho pozitivní účinky

Platí, že žádný drahokam není jen tak obyčejným kamenem a má své určité charakteristiky. Je nositelem esence, které nám mohou pomoci v běžném životě, ač o tom ani nemusíme vědět. 

Akvamarín, stejně jako jeho samotná barva, která se pohybuje v různé škále modré až čiré modré, pozitivně ovlivňuje mezilidské vztahy, do manželství vnáší pozitivní účinky a pomáhá se vyrovnávat s odlišnostmi. Také zmírňuje úzkost a posiluje rozvážnost, sebedůvěru. Pokud se chystáte i na důležitou schůzku nebo prezentaci, kde je třeba zachovat vnitřní klid i při nepředvídatelné situaci, podpoří klid a smysl pro to zachovat chladnou hlavu. 

Komu nejvíce sluší a jak můžeme akvamarínové šperky kombinovat s outfity 

Pokud nejste zvyklé nosit drahokamové šperky, ale jste blonďatá modroočka, pak máme pro vás skvělou zprávu! Tento modře zbarvený drahokam v barvě nekonečného oceánu je pro vás jako na tělo a přátelé a partneři těchto půvabných dam mohou jásat, protože je tento dárek must have k jakékoliv příležitosti

Ozdobit se jím však můžete bez ohledu na barvu vlasů nebo očí, nebo zda-li jste narozeni v jiný měsíc než v březnu. Zklidňující modrou barvu si v tomto období zasloužíme všichni!

Na denní nošení 

Protože jsou akvamaríny většinou zbarveny až do velmi světlých modrých odstínů, jejich jemnost podtrhne kombinace se stříbrem nebo bílým zlatem. Stříbrný náhrdelník s osazeným akvamarínem může být dokonalou pozorností pro novopečenou maminku, protože je dokonalým vyjádřením čistého a láskyplného vztahu matky a dítěte. 

Na večerní nošení 

Pokud se spíše setkáváte s kombinací akvamarínů a bílých kovů, věřte, že ani s variantou žlutého zlata se netrefíte se vkusem vedle. Kameni to neubere na jeho jemnosti, jen jej udělá více velkolepým a dramatickým. K plesovým šatům nebo na romantickou večeři ve dvou je tedy ideálním doplňkem. 

Akvamarínové odstíny ve vaší domácnosti 

Jestliže zrovna přemýšlíte nad barvou vaší ložnice a modrá se vám jeví jako jedna z nejvhodnějších, vsadili jste na správnou kartu. Odstíny modré, modrobílé až šedé jsou favourite odstíny, pokud usilujete o klidný a nerušený spánek a následně i příjemné ranní vstávání. Ani na doplňcích v modré barvě nemusíte šetřit, obzvláště tam, kde chce mít pocit domácí idylky, zázemí a bezpečí. Taková vázička na kytky nebo jídelní doplňky jsou těmi pravými kousky, které dodávají vaším domovům harmonii

A jaký oblíbený drahokam je ten váš? Volíte modré doplňky i ve vašich domácnostech?

Sdílejte s námi vaše tipy

Také sledujte naše lákavé nabídky a neváhejte si stáhnout přehlednou aplikaci OC Varyáda i do vašich chytrých telefonů. 

Skip to content