Search
Generic filters

Odstartováním podzimního období měníme nejen šatník a obuv, ale zahalujeme se i do jiného voňavého kabátku. Pokud máte ve vaší sbírce parfémů rozdělené vaše vůně na zimní a letní, určitě děláte dobře. Specifickou skupinou ve světě parfémářství jsou niche vůně. Přinášíme vám tipy přímo z vaší oblíbené Marionnaud parfumerie, kde si jistě vyberete oblíbeného favorita. 

Trochu edukace pro budoucí fajnšmekry

Pro ty, kteří hledají přece jen jiný směr, netradiční vůni s příběhem, bude niche parfém tou pravou volbou. Niche v překladu znamená výklenek. O těch tu psát sice nebudeme, ale když se nad doslovným překladem zamyslíme, je niche opravdu něčím originálním. Pokud hledáte neobvyklé kombinace, ingredience jako kadidlo, absinth nebo gin, jste patrně niche nadšencem. 

Vzácné ingredience a okázalé flakony 

Možná, že některé z vás zpočátku může zarazit vyšší cena, než tomu tak je u vůní komerčních značek. Je to dáno složením ingrediencí, které patří mezi vzácné a mnohdy i nedostatkové. Můžete se setkat s jasmínovými tóny, stříbrným kadidlem, damašskou růží nebo kosatcem. Vzácnost těchto esencí se promítá do ceny parfému. Výhodou je, že při aplikaci mnohdy stačí opravdu nanést jen malé množství parfému, který se postupně rozvolní. 

Žádné rozdělení na pánské a dámské parfémy

U niche vůní se nemusíte obávat žádného striktního dělení na pánské a dámské parfémy. Rozdíly se téměř stírají, protože je dovoleno vše. I to, že nám ženám více v některá období více sedí dřevité nebo citrusové akordy, které jsou standardně spíše typičtější pro muže. Niche vůně nestandardizují. Vybrat si ji můžete zcela dle vaší nálady, kterou bude podtrhovat a stane se jejím podpisem. 

Zkoušeli jste niche parfémy? Které vůně vám nejvíce připomínají podzim a zimu? Sdílejte s námi vaše oblíbené tipy a sledujte náš blog

V klubové aplikaci vám pravidelně dávkujeme porci novinek a slev! 

 

Skip to content