Search
Generic filters
Máme otevřeno i během rekonstrukce

Zkuste si připravit oblíbený mechový dort.

4 minuty

Jaro je plné barev a radosti, a proto je skvělý nápad upéct si populární mechový dort! Dort se svou svěží zelenou barvou přinese na váš stůl kousek přírody a rozzáří každou oslavu či setkání.

Připravte si špenát

O zelenou barvu dortu se postará špenát. Připravte si 200 g špenátu, 4 vejce, 200 g cukru, 200 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a šťávu a kůru z 1 citronu. Čerstvý špenát je lepší nejdříve spařit ve vroucí vodě a poté rozmixovat na hladké pyré. Vhod přijdou i jedlé ozdoby. Spoustu dobrot, které na dort budete moct postavit naleznete v Bistrotéce.

Smetanový krém

Nejdříve vyšlehejte vejce s cukrem a postupně přidejte olej, špenátové pyré, citron a mouku s práškem do pečiva. Pečte zhruba 45 minut na 180 °C. Na přípravu krému si připravte 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání a 2 lžíce cukru moučka. Na dort je vhodné zvolit kulatou formu. Velký výběr mají v prodejně Tescoma.

Zkuste i mechové muffiny

Pokud se obáváte rozříznutí vychladlého dortu na dva pláty, zkusit můžete mechové muffiny! Příprava je snadná a potěšíte tím nejen svou návštěvu. Papírové košíčky na muffiny navíc udělají z této dobroty i vizuální potěšení! Skvělý výběr mají v prodejně Pepco.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content