Search
Generic filters

Zázrak jménem káva. Co jste o ní možná nevěděli.

4 minuty

Mnozí si bez šálku kávy nedokáží představit den. Co vše káva obsahuje a proč je tak oblíbená? Prozradíme vám, v čem je tento oblíbený nápoj zázračný.

Káva je vlastně ovoce

Věděli jste, že zrno, ze kterého připravujete kávu, jsou ve skutečnosti zpracovaná a pražená semena z ovoce? Přesněji se jedná o kávový bob. Káva je oblíbená především pro snížení únavy a zvýšení mozkové aktivity. Pokud dnes cítíte únavu, v prodejně Tchibo si můžete dopřát tento lahodný nápoj společně se zákuskem.

Antioxidační látky a důležité živiny

V jediném šálku kávy naleznete vitamín B2, vitamin B5, mangan, draslík i hořčík. Velkou část tvoří polyfenoly, což je významná skupina antioxidačních látek. Oblíbená příprava kávy je z pákových či automatický kávovarů. Pro rychlou a snadnou přípravu můžete zvolit i mokka konvičku. Velký výběr naleznete v prodejně Datart.

Arabica vs Robusta

Existují dva druhy kávy, a to Arabica a Robusta. Liší se v chuti a obsahu kofeinu. Boby Arabicy jsou populárnější a představuje 70 % světové produkce kávy. Robusta má dvakrát více kofeinu než Arabica. V prodejně Oxalis mají na výběr z mnoha kávových zrn, které si navíc můžete nechat na počkání namlít.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content