Albert 8:00-20:00

Obchody 9:00-20:00

Zahřejte se s našimi podzimními recepty

V sychravém počasí je třeba se pořádně zahřát a nejlépe pořádným jídlem! My vám přinášíme dva lahodné recepty, které mají velikou výhodu – můžete si je připravit ze sezónních surovin! Budete tak mít jistotu, že váš výtvor je opravdu čerstvý a dá vám tak nejvíce vitamínů, které potřebujete k posílení imunity! Přejeme vám dobrou chuť!

Fazolová polévka se slaninou

Potřebujete:

  • 5 plátků slaniny
  • 800 g fazolí
  • 3 střední cibule
  • 2 mrkve
  • 1 červenou papriku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl a černý pepř
  • kajenský pepř

Postup:

Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody.

Ve velkém hrnci na středně vysokém ohni slaninu nakrájenou na kostičky opečte do křupava. Vylejte vypečený tuk a ponechejte v hrnci asi 2 lžíce. Slaninu si nechte stranou na pozdější zdobení. Přidejte cibuli, mrkev, červenou papriku, celer a česnek, vše nakrájené na kostičky, do hrnce a restujte 10 minut.

Vmíchejte mletý černý pepř, kajenský pepř, bobkový list a tymián. Zalejte malým množstvím kuřecího vývaru a 5 minut povařte. Přidejte fazole a zbytek vývaru a pokračujte ve vaření na středně vysokém ohni po dobu 10 až 15 minut, nebo dokud nebude veškerá zelenina měkká.

Pokud máme raději krémové polévky, můžete směs rozmixovat tyčovým mixérem.

 Těstoviny s dýňovou náplní

Potřebujete:

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce

Na náplň:

  • 1 kg muškátové dýně
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • strouhanka
  • mletý muškátový oříšek

Postup: 

Dýni omyjeme, nakrájíme na menší kusy a odstaníme semínka. Takto upravenou dýni dáme péct do předehřáté trouby (200 °C) přibližně na půl hodiny. Po vyjmutí z trouby necháme dýni vychladnout, vydlabeme dužinu a přidáme vejce, parmazán, špetku muškátového oříšku, špetku soli a strouhanku, aby vzniklo vláčné těsto. Poté si připravíme těsto. Smícháme mouku s vejci a uhněteme těsto, ze kterého vyválíme tenkou placku. Necháme 15 minut odpočívat a poté ji nakrájíme na čtverečky o velikosti asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžíci dýňové směsi a spojením protilehlých cípů vytvoříme „kuličku“. Těstoviny vaříme v osolené vodě asi 5 minut. 

Podávat můžeme s trochou rozpuštěného másla a posypané parmazánem.

Řekněte to svým přátelům

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Nabídky

Obchody