Search
Generic filters

Posilněte svojí imunitu!

Podzimní počasí se pomalu blíží a my bychom měli začít přemýšlet nad tím, jak posilnit svojí imunitu, aby nás neskolil žádný vir (pokud možno ani koronavir). Podívejme se společně na to, co je vlastně imunita, proč je důležité ji posilovat a čím ji nejlépe podpořit.

Imunita aneb obranyschopnost

Imunita je schopnost našeho organismu bránit se proti hrozbám – nemocím, virům, různým cizím látkám, nebo i stresu – přicházejících jak z vnějšího, tak z vnitřního prostředí do našeho těla. Nenechte se zmást, i naše tělo umí vyprodukovat nebezpečí, které nás ohrožuje, třeba rakovinové buňky. V podstatě se jedná o schopnost našeho organismu vhodně a dostatečně se bránit a udržovat svou přírodní biologickou funkčnost. 

Pro správnou funkci naší imunity jsou důležité tzv. katalyzátory, které urychlují nebo naopak zpomalují chemické reakce v našem těle. V případě lidského těla tuto funkci plní stopové prvky a minerály. Jakmile máme nedostatek těchto katalyzátorů, náš organismus se oslabuje a stává se napadnutelným. Ať je to pouhá únava, nachlazení, nebo horečka, to vše ukazuje, že naše tělo potřebuje pomoc!

Posilněte svou imunitu varyáda blog header

Co negativně ovlivňuje imunitní systém?

  • Nedostatek spánku
  • Stres a únava (psychická i fyzická)
  • Nedostatečný přísun minerálů a vitamínů
  • Znečištěné prostředí a ovzduší
  • Nadměrné používání některých léků
  • Kouření a alkohol
  • Oxidační stres způsobený volnými radikály 
joga

Jak posílit imunitu v 5 krocích:

  1. Zdravá, pestrá a vyvážená strava: dbejte na přísun dostatečného množství ovoce a zeleniny. Vždy čerstvé potraviny nakoupíte v naší prodejně Albert.
  2. Doplňte vitamíny a minerály: v Lékárně Dr. Max najdete všechny potřebné doplňky stravy pro posílení imunity.
  3. Pravidelný pohyb i odpočinek: je důležité se pravidelně pohybovat, zejména na čerstvém vzduchu, ale je také důležité vědět, kdy odpočívat. Pro super sportovní boty se zastavte u nás v A3 Sportu nebo v Hervisu, a když už budete mít cestu kolem, stavte se v prodejně Kanzelsberger pro nějakou napínavou knihu pro chvíle odpočinku.
  4.  Poslouchejte svoje tělo a dlouhodobě se nepřetěžujte: Zbavte se stresu relaxací s vonou svíčkou z prodejny Country Rose a dokonalým šálkem čaje nebo kávy z Oxalisu!
  5. Snažte se omezovat škodlivé vlivy na svoje zdraví: Přestaňte kouřit a omezte alkohol. Pozor! Je zdravé dát si skleničku vína k večeři. My doporučujeme dvojku červeného z našeho Vinařství u Kapličky!
zdraví
Skip to content