Search
Generic filters

Tohle jste možná o kávě a zeleném čaji nevěděli.

4 minuty

Káva i zelený čaj jsou velmi populárním nápojem po celém světě. Pravidelná konzumace v menších dávkách může být navíc zdraví prospěšná.

Zelený zázrak plný antioxidantů

Pravidelná konzumace zeleného čaje může přispět ke snížení hladiny cholesterolu a k podpoře celkového kardiovaskulárního zdraví. Zkuste do čaje přidat citrónovou šťávu a dopřát si tak navíc vitamín C. Pokud chcete ze zeleného čaje vytěžit co nejvíce benefitů, skvělou volbou je japonský zelený čaj matcha. Zakoupit jej můžete v prodejně Oxalis.

Káva je známým stimulantem

Kofein obsažený v kávě může zvýšit hladinu adrenalinu, což vede k fyzickému zlepšení výkonnosti. To může být užitečné například před cvičením. Káva navíc umí zlepšit i náladu a podporuje mentální soustředění. S prvním šálkem kávy však raději počkejte až po jídle. Neodolatelně lahodnou kávu vám připraví například v Tchibo.

Dbejte na správnou přípravu

Aby se zachovala chuť i benefity čaje nebo kávy, dbejte na správnou přípravu. Ideální teplota zalévání zeleného čaje se pohybuje mezi 70°C a 85°C. Optimální teplota vody pro přípravu kávy se pohybuje mezi 90°C a 96°C. Pokud si kávu rádi připravujete v pohodlí domova, doporučujeme vyzkoušet pákový kávovar. S výběrem vám poradí v prodejně Datart.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content