Search
Generic filters

Sladké mámení díky zdravým moučníkům

Lehké moučníky, nejlépe se sezónním ovocem patří k létu stejně tak jako zmrzlina. I pokud zrovna držíte lehčí dny a hlídáte i linii do plavek, můžete si laskominy vytvořit i v lehčí formě. Výčitky se určitě nedostaví a vašemu tělu dáte to, co v parných měsících potřebuje. 

skleničky na ovoce
mufiiny v košíčku

Dezerty ze skleničky 

Jsou oblíbené, protože můžete variabilně přidat ovoce a suroviny, které milujete. Skladovat dezerty můžete v úhledných skleničkách, které zakoupíte v prodejně Tchibo a které jsou skvělými pomocníky i na zavařování. Máte-li rádi jogurtové snídaně, pak si můžete přímo vytvořit pochoutku z ovesných vloček, borůvkového jogurtu (nejlépe řeckého typu) a na závěr přidejte borůvky a cereálie na ozdobu. My jsme se ve Varyádě nechali inspirovat chutným receptem z Albertu

Chvála nepečených dortů 

Nepečené dorty jsou dokonalým kompromisem, pokud si přece jen k odpolední kávě chcete něco sladšího zakousnout, ale přesto se vám nechce nic pracně vymýšlet a péci. Náš tým naprosto nadchnul nepečený dort s ananasem, který dokonale připomíná zářivé letní slunce. Varianty citrusových moučníků jsou v letních měsících rovněž žádané a nejsou zapovězeny ani kombinace s levandulí.  

muffiny v košíčku na talíři
skleničky na dezerty

Lívanečky k snídani, nebo palačinky k odpolední siestě 

Do oblíbeného snídaňového menu každého kavárenského milovníka se řadí i lívanečky ve všech podobách. Zdravější formu si můžete vytvořit z podmáslí a doplnit si ovocem dle vašeho gusta. Na závěr můžete zakápnout javorovým sirupem. Jestli je něco, co dokonale soupeří s lívanečky, pak jsou to palačinky, které lze připravit na tisíc způsobů. My se olizujeme nad těmi makovými s borůvkami !

Jednohubky ke kávě 

Lahodnou pochotkou, pokud zrovna nemáte napečeno a přepadla-li vás i nečekaná návštěva, jsou muffiny. A pokud máte doma nezpracované banány, můžete je využít rovnou na přípravu těchto jednohubek. Jaké přidáte dále ingredience, je na vás. Ve Varyádě jsme dostali chuť  opět na ty s borůvkami. Další zdravou variantu můžete připravit také  z ovesných vloček

Na zdravý dezert můžete navštívit ve Varyádě UGO freshbar, který vám společně s osvěžujícím smoothiečkem připraví na počkání příjemný personál. 

A jaké sladké gastro tipy máte vy? Sdílejte s námi. 

Neváhejte se inspirovat slevovými tipy a dalšími lákavými nabídkami, kterými vás pravidelně budeme zásobovat i v naší klubové aplikaci. 

Skip to content