Search
Generic filters

Síla vitaminu C

Vitamín C je považován za nezbytný při fungování fyziologických procesů. V chladných měsících, které představují výzvu pro naše tělo, se považuje pověstné “céčko” za důležitý prvek v boji proti únavě a vyčerpání a pomáhá při vstřebávání dalších látek. Lidský organismus si nedokáže tento vitamin samostatně vytvořit, proto je odkázán na příjem potravin nebo potravinových doplňků obsahujících důležitý vitamin, který nás chrání před škodlivými okolními vlivy. 

Nebojte se superpotravin 

Jedním z nejlepších kompromisů, jak do sebe v chladnějších měsících dostat potřebnou dávku vitamínu C, je pravidelná dávka ovoce a zeleniny. Při tomto nás napadne citrusové ovoce, jako jsou pomeranče, grapefruity a citrony. Slušným distributorem vitaminu C je třeba i rakytník, který se považuje v boji s chorobami jako jistý soupeř. Proto byste si měli udělat zásoby rakytníkové šťávy, sirupu, nebo případně oleje. Pakliže rakytník nepěstujete, ochutnejte bio rakytníkovou šťávu

Jedním z dalších plodů, který je bohatý na přísun vitaminu C, jsou šípky. Stejně tak jako výše u rakytníku, i šípkový extrakt můžete konzumovat v podobě sirupů nebo olejů. Můžete zkusit i pravidelně s popíjením šípkového čaje, který vám zajistí stabilní imunitu. 

Oblíbenou superpotravinou se stala i goji. Známe ji také pod názvem kustovnice čínská. Kromě vysokého obsahu vitaminu C je bohatá i na další účinné látky a minerály pro tělo. 

Účinný prostředek proti stárnutí pleti 

Pokud budete užívat goji, máte již silného protivníka v boji proti stárnutí pleti. Pravidelný přísun vitaminu C působí i jako silný antioxidant, který eliminuje přemíru oxidativního stresu. Ten mnohdy způsobuje předčasné stárnutí pleti. Přísun vitaminu C rovněž podporuje tvorbu tak důležitého kolagenu v kožních buňkách, posiluje strukturu pokožky a první známky stárnutí. Pokud vás přece jen trápí unavený a mdlý vzhled pleti, zařaďte do vašeho jídelníčku potraviny a doplňky stravy bohaté na tento vitamin. Zkuste pozměnit i vaši pleťovou rutinu, která by měla obsahovat vitaminová séra, které pleť zdravě napumpují a propůjčí jí svěží vzhled. 

Jak doplňujete důležité vitaminy vy? Prozraďte nám a sdílejte s námi

Neváhejte sledovat naše aktuální nabídky a klubovou aplikaci

Skip to content