Search
Generic filters

Odlehčete si lahodnými jogurty

Jogurty všeho druhu patří k oblíbené pochoutce, ať už jej konzumujete jako součást vaší ranní snídaně nebo jako malou svačinku mezi hlavními chody. Vyrobit si jej můžete i doma, čímž budete mít kontrolu nad surovinami a také značně ušetříte. Varyáda přináší tipy, se kterými si můžete krémovou pochoutku také vykouzlit, at už holdujete klasickému bílému jogurtu, nebo pokud jste milovníci různých ovocných variant. Fantazii se meze nekladou. 

kniha jogurt
kniha jogurtista
kniha domácí jogurt, tvaroh a sýr

Jaké výhody skýtá domácí výroba 

Známe to moc dobře, zvláště když bydlíme v početné rodině. Jsou-li totiž v rodině milovníci jogurtů, mnohdy jejich konzumace vyjde i na několik pláství jogurtu a nejen to. Je produkován i další odpad. Přitom vám výroba toho domácího nezabere tolik času, jako když jdete do supermarketu a jogurt si koupíte a vezete domů. A co může být lepším, než když si vaši mléčnou pochoutku vyrobíte dle vámi preferovaných ingrediencí. Každý v rodině se může na jeho oblíbené kombinaci podílet, dle momentálních chutí! 

Pomocník jogurtovač. Zvládnu jeho ovládání?

jogurtovačNenabádáme vás k tomu, abyste si pořídili domácnost na tlačítko, ale můžeme vám slíbit, že ovládání jogurtovače zvládnou i vaše nejmenší ratolesti bez návodu. K výrobě vašeho oblíbeného domácího jogurtu budete potřebovat hlavně mléko a jogurtovou kulturu. Mléko nejdříve musí projít ohřevem, následně jej nechte zchladnout. Do vychladlého mléka poté přidáte jogurtovou kulturu a tuto směs už jen přelijete do nádob a kelímků, jež bývají součástí jogurtovačů. Během několika hodin dojde k potřebnému dozrání jogurtu. Nemusíte se bát, že by se vám nezkonzumovaný jogurt ihned zkazil. Pokud jej budete skladovat v chladničce, vydrží vám až týden. Pakliže máte rádi ochucené varianty mléčných lahůdek, můžete si je dochutit dle vlastní chuti – marmeládou, kakaem, kousky ovoce nebo dalšími ochucovadly, které preferujete jako zpestření jogurtové chuti. 

Lehké ovocné dezerty nejen pro nejmladší členy rodiny 

Pokud byste si chtěli chuť dezertu obzvláštnit, můžete zkombinovat jogurt s pudinkem a doplnit jej malinami nebo jiným ovocem, díky kterému bude váš letní dezert ještě více fresh. 

Stačí vám jen pár ingrediencí a chutná svačinka je na světě. Pudinkový prášek vsypte do hrnečku a rozmíchejte s trochou mléka s cukrem. Zbytek mléka přelijte do rendlíku a přiveďte k varu. Poté zmírněte oheň a přimíchejte rozpuštěný pudinkový prášek. Za stálého míchání nechte dovařit po dobu 1 minuty. Pudink poté stačí nechat lehce vychladnout. Poslední krok zahrnuje jen vrstvení pudinku, jogurtu a ovoce do uzavíratelných skleniček. Vrchní část si můžete vyzdobit případně i ovocem, které vám v lednici přebývá a nemáte jej jak zužitkovat. 

A na jaké letní dezerty se těšíte v létě vy? Máte svůj oblíbený recept na jogurt? Podělte se o něj s námi

Sledujte také naše nabídky, které naleznete s dalšími novinkami i v přehledné aplikaci, ve které pro vás veškeré informace pravidelně aktualizujeme. 

Skip to content