Search
Generic filters

Oáza klidu na vašich terasách a balkonech

Předcházející měsíce, které byly ve znamení restrikcí a omezenou možností cestovat nám udělaly doslova čáru přes rozpočet. Mnohé z nás i častější přítomnost v domácím prostředí inspirovala k většímu zútulňování. A protože je důležité více než kdy jindy trávit čas na čerstvém vzduchu, přinášíme vám několik tipů, které budou vstřícné i k vašemu finančnímu rozpočtu. Byla by totiž škoda nechat tento prostor, který se může stát vaším odpočinkovým místem jako odkladiště přebytečného harampádí. 

Vyměňte rozviklanou židličku za pohodlný nábytek

Pokud obýváte menší byt a máte k dispozici jen menší balkonek nebo terasu, ani tak se nenechte odradit omezeným prostorem. I na menším místě můžete totiž propršené dny trávit všestranně. Základem je pohodlná židlička, lehátko, nebo křeslo, ze kterého vám zdlouhavý home office bude utíkat daleko příjemněji. I pro vaše ratolesti může být změna místa podnětná a domácí úkoly se jim mohou hned lépe vypracovávat na čerstvém vzduchu. 

Podstatné je, než si začnete vaší svatyni k odpočinku nebo k práci vybavovat, promyslet, k jakým účelům budete místo potřebovat. Vidíte-li se spíše na lehátku s oblíbeným drinkem, pohodlné lehátko určitě nesmí chybět. Máte-li oblíbené snídaňové rituály, bude důležité vybrat takovou jídelní soupravu stolku a židliček, aby pro vás ranní start byl co nejpohodlnějším. 

Při koupi zahradního nebo balkonového nábytku by pro vás rozhodujícím faktorem měla nejen estetičnost, ale i udržitelnost. Měl by být tedy z takového materiálu, aby odolával i případné nepřízni počasí. 

Rozkládací stolky a židle, skladné truhly

Ani s menším prostorem v karlovarském paneláčku nemusíte zanevřít na zpříjemnění vašeho interiéru. V tomto případě se nebojte hrát si s prostorem a vybírat takový nábytek, který můžete snáze složit, uskladnit nebo opřít, abyste měli možnost jiné aktivity. 

Romantické večery ve dvou 

Dokonalou romantickou atmosféru určitě znásobíte vhodným osvětlením, jakou jsou různé lucerničky, svíčky. Oblíbeným hitem se staly i žárovkové řetězy, které velkou díru do rozpočtu také neudělají. 

Útulnost a hřejivost večera ve dvou dodají i polštářky s různými ornamenty a motivy, které připomínají prázdniny a kouzlo okamžiků. Také různé koberečky, přehozy a plédy dodají balkonovému interiéru větší komfort a bezpečí. A v tom se přece chcete společně ve dvou cítit. 

Komu se nelení, tomu se zelení 

Nemusíte mít zahradu se všemi odrůdami květin, ale nic neoživí útulnost více než pár květináčů s květinami, bylinkami nebo zeleninou. 

Pokud nad zasazením vážně uvažujete, promyslete nejdříve, kolik času jste schopni rostlinkám věnovat, nebo pokud je ve vašem okolí někdo, kdo vás může zastoupit, odjíždíte-li na delší dovolenou. 

Na teráskách se daří i spoustě druhů zeleniny, která vám bude v letních salátech nebo ranních snídaních chutnat daleko víc, když bude z vlastní úrody. 

A takové mojito s domácí mátou z vlastní úrody, na to se už i my ve Varyádě těšíme. 

Jaké inovace zvažujete ve vašich interiérech? Sdílejte s námi

Sledujte také novinky z našeho obchodního centra a aplikaci, ve které naleznete nejnovější akce a slevy. 

Skip to content