Search
Generic filters

Kouzlo vůní ve vašich interiérech

K žádnému ročnímu období se nehodí esenciální oleje a aromalampy více než k tomu zimnímu. Vůně a světlo svíčky mají blahodárný vliv na naše psychické zdraví, o které je nutné zejména v pochmurnějším období pečovat a hýčkat jej. Varyáda vám přináší tipy na voňavou terapii, díky které přečkáte i nepřejícné počasí.

Se skořicí a hřebíčkem si zimu zamilujete 

Podzim a zima představují pro některé z nás přechodná období,  které se snažíme spíše mnohdy přetrpět. Stačí se ale rozhlédnout kolem sebe a zjistíme, že nám toto období nabízí nespočet možností, jak jej aktivně strávit. Snažte se využívat každou chvilku, kdy se můžete kochat různobarevnými odstíny v přírodě v celé kráse. Svařák i dýňové latte chutnají o to více, když je chladněji. A ke svařáku neodmyslitelně patří i vůně skořice a hřebíčku. Rovněž zázvor patří mezi oblíbené a typické ingrediencesezónní kuchyni. Kromě hřejivé vůně mají tyto složky i tu výhodu, že vám vydezinfikují vzduch v místnosti. 

Oleje životabudiče

Co si budeme, zkracující se dny, brzké stmívání může dát naší náladě nepříjemně zabrat. V tom případě se poohlížejte po takových vůních, které vás restartují, aktivují a dodají energii vašemu tělu. Co takhle přivonět si k čerstvým lesům v podobě vosků do lampy s vůní jedle? Esenciální olej s vůní máty vám přinese dobrou náladu a uvolnění. 

Na imunitu 

Se zimními měsíci přichází i nepříjemná nachlazení, jejichž vznik eliminujete éterickými vůněmi, které usnadňují dýchání a pročistí i vzduch. Dezinfekční účinky má bergamot, který přináší úlevu, pokud trpíte na permanentně ucpaný nos. Pořídit si vůni můžete i v podobě interiérového spreje, který perfektně pohlcuje pachy. Gesto imunitě projevíte i kombinací citrónové kúry s borovicí a eukalyptem

Inspirovali jsme vás ve výběru vhodné interiérové vůně? Jaká vůně vévodí vaší domácnosti?  Sdílejte s námi a sledujte náš blog i v klubové aplikaci, kde pro vás pravidelně aktualizujeme nové slevové akce. 

Sdílejte s přáteli
Skip to content