Search
Generic filters

Knižní tipy na deku k vodě

Ať se chystáte v teplém počasí trávit čas opalováním, nebo jedete na cesty, vždy se najde ve vašem příručním zavazadle místo pro knížku, obzvláště pokud vás čekají i delší cesty. Vedle poslechu hudby je čtení jednou z nejoblíbenějších odpočinkových aktivit.

Kdyby vás na dovolené přece jen přepadly nevyzpytatelné bouřky, můžete na chvíli uniknout do světa s hlavními protagonisty vašeho vybraného knižního titulu. Protože jsme ve Varyádě žhavými knihomoly, udělali jsme si exkurzi do zdejšího knihkupectví Kanzelsberger, abychom vám přinesli inspiraci na chvíle odpočinku. 

Oblíbené letní romance 

Ať už se v nás skrývá nebo neskrývá romantička, stejně s příchodem teplejšího počasí, chlazených drinků a výletů do přírody přichází chvíle, kdy tohle vše ještě středomořská romance u moře podtrhuje! Nemusíte se tedy vůbec stydět za to, pokud vlastníte i více než jeden titul tohoto žánru. Baví-li vás cestování, kávičkování a dobré jídlo, patrně budete nadšeni z autorky Julie Caplinové, která sbírala zážitky při svých cestách evropskými destinacemi. Titul Pláž v Chorvatsku léto symbolizuje dokonale, ale milovníky severského klimatu potěší autorka Hotýlkem na Islandu.

Dámská část týmu v obchodním centru Varyáda si oblíbila i autorku Jenny Colganovou. Její tituly jsou do léta jako dělané, co do romantického děje, ale určitě každou z nás při čtení napadne, že by chtěla alespoň na chvíli zažít dobrodružné životní peripetie hlavní hrdinky. 

Zchlazení napínavou detektivkou 

Pokud byste chtěli přesedlat na něco napínavějšího a letních romancí máte dost, pak můžete sáhnout po napínavějším žánru a osvěžit se třeba severskými krimipříběhy, které stále jsou u čtenářů v oblibě. Ať už zvolíte Jo Nesba nebo jiného autora, patrně určitě nesáhnete vedle a mrazivá skandinávská atmosféra vás pohltí i ve vysokých teplotách. 

Oblíbeným autorem kriminálního žánru se stal i Robert Bryndza, který původně pochází z Velké Británie, ale žije na Slovensku. Varyáda doporučuje jeho knižní titul Dívka v ledu. Oblíbenou, avšak ještě ne moc známou autorkou českých detektivek je i Michaela Klevisová. Navíc se vám každá její knížka vejde i pohodlně do kabelky a za jedno prosluněné odpoledne máte zaručeně přečteno. 

Naučná literatura na dece? Nebojte, neunaví vás!  

Letošní i minulý rok přeje více než kdy jindy, díky tomu, že jsme neměli možnost se věnovat svému osobnostnímu rozvoji mimo své domovy, sebevzdělávání. Nemusí jít o žádné poučky a složité myšlenky. Pokud zrovna řešíte například bydlení a chcete-li změnu, určitě vás nadchne Zázračný úklid – Pořádek jednou provždy od Marie Kondo

Ve svých dalších publikacích se věnuje Kondo i uspořádání v profesním životě, což může být po delší pauze, kterou jsme trávili soustavně v domácích prostředích, obohacujícím prvkem. 

A jaké žánry jste si na léto zamilovali vy? Co už jste stihli v letních dnech přelouskat? 

Sledujte dále naše zajímavé nabídky a klubovou aplikaci, ve které naleznete aktualizované novinky z Varyády.  

 

Skip to content