Search
Generic filters

Knižní tipy do podzimních deštivých dnů

Sychravé dny a brzké stmívání svádí k uvaření čaje, teplým ponožkám, hřejivé dece a čtivé knížce. Tým Varyády se poohlédl po titulech, které vévodí letošnímu podzimu a mohou být i ve vaší domácí knihovničce. 

Romantické útěky 

Vášnivým čtenářům již možná některé tituly neunikly, ale nutno zmínit Julii Caplinovou a její příběhy z cest, které jsou nazývány i romantickými útěky. Staly se oblíbenými napříč všemi generacemi žen díky jejich volnému stylu vyprávění. Pakliže rádi cestujete a jste milovníky kaváren, oceníte autorku o to více. Stejně oblíbenou se stala i autorka Jenny Colganová, jejíž tituly vás opět zavedou na slunná pobřeží a malebná městečka, kde hlavní protagonistky zažívají životní dobrodružství, i ta nemilá. Že něco je nemožné? U hlavních hrdinek zjistíte, že není! Ani to, že jeden den žijete luxusním životem, v dlouholetém vztahu a rázem nemáte zkrátka nic. Otevřít si pekárnu ve městečku, kde nejste místní pekařkou vítáni a kde je městečko závislé na přílivech, je zkrátka výzva. Hlavní hrdinka Polly na Ostrově s vůní čerstvého chleba měla ale štěstí, i díky křupavoučkému chlebu, který si získal oblibu u všech obyvatelů ostrovního městečka Cornwall. 

 

Napínavé kriminální příběhy 

V našem hledáčku týmu Varyády byla tentokrát autorka Rachel Abottová, jejíž tituly se rovněž těší velké oblibě, díky psychologickému profilu autorky. Její krimi thrillery nejsou protkané jen krvavými scénami, ale také napětím, které vás dokonale vtáhne do děje. Nutí vás to porozumět alespoň zčásti hlavním postavám, i těm záporným. Za tým Varyády doporučujeme titul Zabij mě znovu, kde nezůstanete u přečtení pár stránek. 

 

Jaké oblíbence máte ve své knihovně vy? Kolik se vám podařilo přečíst knih? 

Sdílejte s námi! 

 

Nezapomeňte se zapojit do soutěže o iPhone 13 PRO, o který můžete soutěžit do 12. prosince. Stačí se zaregistrovat v klubové aplikaci a pozvat do ní další 3 vaše přátele. Více informací o soutěži naleznete zde

Skip to content