Search
Generic filters

Kam ukládat naše vzpomínky?

Asi se určitě shodneme na tom, že současná doba je ideální nejen na to, abychom reorganizovali naše domácnosti, ale zároveň vyřadili i rádoby upomínkové věci, které máme tendenci někdy zbytečně hromadit. A kdo nečetl ještě publikaci od Marie Kondo – Zázračný úklid, z vašeho oblíbeného knihkupectví Kanzelsberger, určitě mu ji doporučíme jako startovní návod k tomu, jak se zbavit věcí, abychom za chvíli nežili spíše v antikvariátu. Vzpomínky si můžete uchovat i jinak!

Vzpomínky, nebo jen lapače prachu?

Ano, někdy nám asi láme srdce jen myšlenka, že bychom se měli zbavit vstupenky z plesu, na který ještě dnes vzpomínáme, ale není lepší z něj mít fotografie, které radostné okamžiky zvěční realističtěji? Schováváte vlakové jízdenky, ač už je na nich písmo téměř neviditelné? V tomto směru doporučujeme, až se dostanete opravdu do fáze, kdy si budete chtít protřídit veškeré upomínkové předměty a dokumenty, abyste si udělali několik hromádek a určili si, co je pro vás prioritnější. Zda-li je pro vás přece jen bližší si prohlížet fotografie, nebo se snažit přečíst už dnes nečitelné vzkazy. Máte-li nevyužité zápisníky, které si šetříte, není lepší doby je začít použít než nyní. Nechcete-li se vzdát psaníček, vzkazů, vstupenek, jízdenek, můžete si zřídit speciální upomínkové album, ve kterém bude vše na jednom místě a nebude jen ledabyle ležet v krabicích. 

Milostné dopisy a dárky z lásky

Jsou obzvláště pro nás ženy citovou záležitostí. I od těch, kteří nám zlomili v dětství a školních letech srdce, si chceme to hezké uchovat. Jejich čtením se vracíme do bezstarostných let. I tady je dobré si protřídit ty nejvíc osobnější vzkazy. Stejně tak je to s dárky od našich prvních a dalších lásek. Se  všemi plyšáky nás nemusí pojit zrovna nejradostnější vzpomínky, ale neznamená to, že se jich musíte hned natvrdo zbavit, ale třeba je darovat dětem, které si k nim najdou pozitivnější vztah. Existují-li přece jen dary, kterých se nechcete vzdát, ale které nemusí být zrovna lapačem prachu, můžete využít úložných truhel, které bezpečně uschovají vaše dědictví z dětství. 

Největší zlo – fotografie na různých místech 

Většinu fotografií, které jsme kdy vyprodukovali, máme po různých albech nebo na různých mediálních nosičích a úložištích. Smyslem všech těchto vzpomínek ve formě fotografií je ale to, abychom se k nim mohli kdykoliv vracet a prohlíželi je členové rodiny nebo věrné návštěvy. Prvním bodem na začátku je nahlédnout do aktuálních alb a pokud jste velcí puntičkáři, seřadit fotografie a alba dle roků, abychom měli větší představu o obdobích, ze kterých jsou fotografie pořízeny.  

Doba se sice posunula a již několik let máme tendenci archivovat fotografie na pevných nosičích, což určitě stojí zanechat, abyste měli všechna tato data zálohovaná, a to nejlépe na několika místech. Na externích nosičích si můžete seřadit fotografie dle let a měsíců. Není nutné ovšem vše mít vytištěné. Stačí si vybrat jen několik fotografií, které atmosféru okamžiku zachycují nejlépe. Pokud jste větší milovníci tištěných fotografií, do alb si můžete zvěčněné vzpomínky dle roku, období, lokality nebo události, také zařadit, abyste se s nimi mohli kdykoliv pochlubit. 

A na ty nejoblíbenější fotografie můžete využít tématické rámečky. Máte-li nezapomenutelné zážitky z cest, určitě oceníte námořnicky laděný, jste-li spíše minimalisté, budou pro vás rámy s dřevěným nebo kovovým lemováním

A jaké zkušenosti máte s ukládáním fotografií a jiných vzpomínek vy? Co se vám nejvíce osvědčilo? Sdílejte s námi!

Nechce se ve vašich nákupech inspirovat nabídkami Varyády a sledujte naší aplikaci, kde se dozvíte to nejnovější o trendech a slevách obchodního centra. 

Skip to content