Varyáda jako partner akce srdečně zve všechny běžce 17. 5. na Runczech půlmaraton

Jednoduchý recept na jahodový cheesecake.

4 minuty

Jahodová sezóna započala! Co takhle ji oslavit lahodným domácím jahodovým cheesecakem?

Pár surovin a čerstvé jahody

Stačí pár surovin – 500 g mascarpone, 400 g čerstvých jahod, 200 g máslových sušenek, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g moučkového cukru a 80 g rozpuštěného másla. Ať už potřebujete formu na pečení nebo praktické krabičky na kousek s sebou do školy, vše najdete v prodejně Banquet.

Snadná příprava

Sušenky rozdrťte, smíchejte s rozpuštěným máslem a vtlačte do formy. Na korpus navrstvíte směs z mascarpone, smetany a trochy cukru. Přidejte jahody – čerstvé, rozmačkané nebo jako pyré – a nechte ztuhnout v lednici. Hotový cheesecake můžete ozdobit sušenými květy, které pořídíte v bylinkových a květových směsích z prodejny Oxalis.

Dobrou chuť!

Cheesecake skladujte v lednici, nejlépe zakrytý, aby zůstal krásně čerstvý. Skvěle se hodí ke kávě nebo jako sladké pohoštění pro návštěvu. A pokud se zrovna necítíte na pečení nebo máte chuť jen na kávu a dortík bez námahy, stavte se do naší Grand Café.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content