Search
Generic filters

Jaké deskové a karetní hry nezapomenout na dovolenou?

Jsou vítanými společníky jak při dlouhých letních večerech, nebo v nečekaném deštivém počasí. Jejich přítomnost ocení jak ratolesti, které je potřeba při nevyzpytatelném počasí zabavit, ale i dospělí účastníci zájezdu. 

Pro zabavení nejmladších ratolestí 

Krteček je oblíbenou figurkou z večerníčků napříč všemi generacemi. Díky jeho oblíbenosti se stal i velmi nadčasovým a ve společenských hrách patří jeho přítomnost k velmi oblíbeným. V žádném dětském pokojíčku nesmí určitě chybět pexeso.

Pokud byste se poohlíželi po jeho udržitelnější formě, máme tip na dřevěné pexeso, kde navíc nedojde k deformaci tak, jak jsme zvyklí u papírové varianty. Vaše děti budou potěšeny nejen z roztomilých obrázků krtka a jeho kamarádů, ale také z dřevěné podoby této karetní hry.

U zvířátek ještě zůstaneme, protože jsou společenské hry se zvířecími motivy jedny z nejoblíbenějších! A pokud přece jen chceme procvičovat i paměť, bude hra Zvířecí rodiny tou pravou. Soutěžící si během pár vteřin prohlédnou kartu a úkolem bude si zapamatovat co nejvíce informací.

Poté si vezme kartu soupeř a dotazuje se, dle hodu kostkou, na informace, kterou si měl soutěžící zapamatovat. Obrázkové hry se zaměřením na paměť se staly velmi oblíbenými pro efektivní zabavení všech nejmladších členů.

Favority v repertoáru společenských her  se staly i takové, které vybízí k přemýšlení a mají edukační účinek. Pokud se vám nedaří vštípit vašim ratolestem některá rizika spojená s péčí o zdraví, Zdravouš a mlsanda velmi zábavnou formou zprostředkuje zúčastněným informace o vyvážené stravě a pohybových aktivitách, které jsou i v předškolním věku důležité. 

Pro školou povinné 

Pravda je, že v předchozím období neměli možnost školáci moc často usednout do škamen. O to větší důvod je, se na výuku co nejpilněji připravit. Ale co by to bylo, kdyby nebyla škola alespoň na chvíli hrou?

Velcí šikulové jsou inteligentní zábavou pro malé i větší školáky. Prověřují a doplňují znalosti z jazyků, počtů, přírodopisu, zeměpisu i dějepisu. Vše je vždy přizpůsobeno věku.

Pokud máte doma budoucího světoběžníka, patrně jej potěší i Kapesní kvízy- kolem světa. Věřte, že budete mít doma premianta v zeměpisu! Dobrodružné tipy zabaví jistě i Labyrinth, která navíc může inspirovat celou rodinu k toulkám po koutech České republiky, trávíte-li volné dny v tuzemsku.  

Pro vícečlennou partu 

Pakliže je vás na dovolkové chatě více a je možnost utvořit si týmy,  bude oblíbenou zahřívačkou i oblíbená hra Activity, kde můžete kreslit, předvádět pantomimu, nebo popisovat zadanou věc tak, aby jí člen týmu uhádl.

Activity jsou oblíbenou společenskou hrou již déle, a na chuť ji přijdou i ti, kteří nejsou častými nadšenci pantomimických představení, kde vás sleduje více účastníků. Oblíbenou rodinnou hrou je i Tipni si Česko.

Pokud se obáváte prověřování hlubokých znalostí, v této hře můžete libovolně tipovat dle vašich odhadů. Cílem je se výborně bavit a diskutovat. Milovníky detektivních žánrů a bystré Sherlocky se správným očkovským DNA uspokojíme Černými historkami.

Ve večerních hodinách bude mít o to větší grády! Při této hře vždy jen jeden hráč zná celý příběh. Ostatní znají pouze jeho část a pomocí otázek, dedukování a odhadů se snaží na rozuzlení postupně přijít.

Díky napínavosti se Černé historky jistě stanou nedílnou součástí akčnejších letních večerů. Oblíbili jste si únikové hry a jste-li milovníky severských detektivních žánrů, pohltí vás i úniková hra Leopold, která je vhodná pro starší 18 let. Zážitek bude takřka neopakovatelný, stejně jako v únikové místnosti, jak jste zvyklí únikovku hrát. 

Filmoví fanoušci budou patrně excelovat v pexesu s filmovými hláškami.  Tentokrát není hra o nalezené dvou totožných obrázků, ale o nalezení vhodných slovních spojení, která spolu souvisí.

A jaké máte vy oblíbence mezi deskovkami a karetními hrami? Jste spíše fanoušky vědomostních variant, nebo máte rádi více zábavné a dobrodružné hry? 

Osvěžte se našimi slevovými nabídkami, kterých můžete využít v našem obchodním centru. Těšíme se na vaši návštěvu. 

Veškeré novinky naleznete i v přátelské klubové aplikaci OC Varyáda

Skip to content