Search
Generic filters

Jak skladovat víno? Zkuste domácí vinotéku.

3 minuty

Správné skladování vína je klíčové pro zachování jeho kvality. Pokud nepohrdnete sklenicí vína a rádi si užíváte jeho lahodné chvíle, pořízení domácí vinotéky by mohlo být skvělou investicí.

Domácí vinotéka

Víno vyžaduje stabilní teplotu pro optimální zrání a zachování chuti. Domácí vinotéka vám umožní nastavit a udržovat ideální teplotu, která zpravidla leží mezi 10 a 16 °C pro červená vína a mezi 7 a 13 °C pro bílá vína. Zároveň je skvělým designovým doplňkem. V prodejně Datart vám rádi poradí s výběrem.

Vhodně zvolená sklenice

Pro červená vína se doporučují větší sklenice s větším objemem. To umožňuje vínu se rozvinout a uvolnit své aroma. Pro bílé víno volte menší sklenice, které mají menší objem než sklenice na červené víno. Bílé víno totiž nevyžaduje tak dlouhý kontakt s kyslíkem jako červené. Skvělý výběr sklenic na noze mají v prodejně Banquet.

Něco k zakousnutí

Víno může být výborným doplňkem k jídlu a správný výběr potravin může obohatit vaši degustační zkušenost. Sýr je skvělou volbou k vínu. Experimentujte s různými sýry a víny a objevte své oblíbené kombinace. K vínu se rovněž doporučují mořské plody i čokoláda. Pro spoustu dobrot navštivte prodejnu Delikatesy.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content