Search
Generic filters

Jak funguje micelární voda a jak ji používat?

4 minuty

Micelární voda skvěle poslouží k dočištění pleti. Víte, jak ji správně používat? Rozhodně byste neměli opomíjet tyto kroky v péči o pleť.

Zázračné micely

Účinnost micelární vody spočívá v mikroskopických čisticích molekulách zvaných micely, které jsou rozpuštěny v měkké vodě. Tyto micely mají schopnost přitahovat nečistoty, olej a make-up z pokožky, aniž by vysušovaly nebo podráždily. Zakoupit ji můžete například v lékárně Dr. Max, kde vám poradí s výběrem produktů pro pleťovou rutinu.

Nezapomínejte na řádně čištění pleti

Je důležité si uvědomit, že micelární voda nenahrazuje čištění pokožky vodou a čistícím gelem či jiným produktem, zejména pokud máte mastnější nebo problematickou pokožku. Je to spíše doplněk, který můžete použít k rychlému a jemnému odstranění nečistot a make-upu. K čištění pleti můžete použít například gely a konjakovou houbu z prodejny Yves Rocher.

Následná péče

Po dočištění pleti neopomíjejte následnou péči. Vhodné je například použít tonikum, který pokožku zjemní a připraví ji na následující kroky v péči o pleť. Dopřejte pokožce hydrataci pomocí hydratačního krému, který je vhodný pro váš typ pleti. Skvělý výběr pleťových krémů, ale i pleťových vod mají v Dm drogerii.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content