Search
Generic filters

Jak dlouho vydrží dekorativní kosmetika? Na tohle si dejte pozor.

4 minuty

Prošlé kosmetice bychom se měli vyhýbat stejně tak jako prošlým potravinám. Udělejte si pořádek ve své dekorativní kosmetice a krémech. Prozradíme vám, jak dlouho vydrží.

Krémy a odličovací produkty

Krémy je vhodné nanášet špachtličkou, protože použitím prstů zbytečně zanášíte bakterie. Ideálním řešením tak mohou být krémy v pumpičce. Čím více vody produkt obsahuje, tím rychleji se může zkazit. Většinou se jedná o 3 až 6 měsíců, během kterých bychom měli krém spotřebovat. Pro přírodní produkty navštivte prodejnu Yves Rocher.

Dekorativní kosmetika

Řasenka by neměla být otevřená déle než 6 měsíců. Pokud ji užíváte denně, doporučuje se ji vyměnit už po 3 měsících. Nejdéle vydrží oční stíny a pudry. Ty vydrží až 3 roky, pozor si však dejte na dezinfekci štětců. Make-up používejte po otevření 1 až 1,5 roku. V drogerii Dm naleznete spoustu dekorativní kosmetiky, včetně veganské.

U parfémů pozor na teplo a světlo

Vzduch, teplo a světlo mohou parfému škodit. Vonné esence v něm se začínají okamžikem, kdy jej vyndáte z tmavé obalové krabičky, kazit. Neotevřený vám může vydržet 3 roky až 20 let. Po otevření však vydrží zhruba 1,5 roku. Zastavte se pro svou vůni do Marionnaud.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content