Search
Generic filters
Máme otevřeno i během rekonstrukce

Co byste neměli vynechat před a po tréninku?

4 minuty

Příprava na trénink a následná péče je důležitá pro dosažení optimálních výsledků a prevenci zranění. Zde je několik doporučení, co dělat před a po tréninku.

Proteinová tyčinka

Rozhodně byste neměli jít cvičit hladoví. Pokud se nestiháte naobědvat, sáhněte například po proteinové tyčince. Ideálně si ji dejte 30 až 60 minut před cvičením. Proteinový nápoj, jogurt nebo banán s arašídovým máslem jsou skvělou volbou. V drogerii Dm naleznete spoustu zdravých svačinek.

Rozcvičte se

Před samotným tréninkem je klíčové provést důkladnou rozcvičku. Začněte s dynamickým strečinkem nebo lehkým kardio cvičením po dobu 5 až 10 minut. Nezapomínejte, že i po tréninku je důležité postupně zklidnit tělo a provést statický strečink. V pohodlném sportovním oblečení z prodejny Intersport to bude hračka!

Doplňte živiny i vodu

Doplnění tekutin po tréninku je stejně důležité jako před ním. Udává se, že 30 až 60 minut po ukončení cvičení je známé jako „anabolické okno“, kdy je tělo nejvíce připravené přijímat živiny pro obnovu svalů a doplnění energetických zásob. Doplňte mu dostatek živin i odpočinek. Spoustu dobrot naleznete v prodejně Bistrotéka.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content