Search
Generic filters

AHA a BHA kyselina. Co to znamená a proč ji dopřát své pleti?

4 minuty

Zařaďte do své pleťové rutiny AHA a BHA kyselinu. Tyto kyseliny jsou známé svými schopnostmi odstraňovat odumřelé kožní buňky, což zanechává pokožku hladší, světlejší a jemnější.

Rozdíl mezi kyselinou AHA a BHA

AHA jsou obvykle používány k exfoliaci, zlepšení textury pleti, odstranění pigmentových skvrn a sjednocení tónu pleti. Jsou vhodné pro normální a suchou pokožku. BHA jsou účinné při čištění pórů, snižování zánětu a jsou vhodné pro mastnou nebo citlivou pleť. Jsou také vhodné pro boj proti akné. V lékárně Dr. Max vám rádi poradí s výběrem.

Nezapomínejte na krém s SPF

Exfoliací kyselinami BHA a AHA odstraňujete odumřelé buňky z povrchu pokožky, což může zvýšit její citlivost na slunce. Nová pokožka, která je odkryta, může být náchylnější na poškození slunečním zářením. Nezapomínejte tedy použít krém s SPF. Velký výběr mají v prodejně Yves Rocher.

Regenerace během spánku

Produkty s BHA nebo AHA kyselinou používejte především večer. Aplikací těchto kyselin večer má pokožka čas se zregenerovat během spánku, což může minimalizovat možné podráždění. Neopomíjejte kvalitní spánek, který je klíčový pro zdravou pleť. Radost si můžete udělat v prodejně ScanQuilt, kde mají spoustu pestrého povlečení.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content