Search
Generic filters

Elegantní kabelka nebo ležérní batoh? V šatníku můžete mít oba doplňky!

Většinou je v dámském šatníku převládající stálicí kabelka, protože je jakýmsi symbolem ženské elegance. Jsou však momenty, kdy je praktičtější batoh, i ze zdravotního hlediska. Jak však nevybočit z toho “být neustále chic” ? My jsme pro vás sepsali tipy, které vám rozhodování mezi těmito dvěma doplňky usnadní. 

Kabelka vs. batoh – kdy a k čemu je vybrat

Základním pilířem, pokud už jste se dostaly k tomuto (pro některé z nás těžšímu) rozhodování, je udělat si revizi šatníku, ač už to může být prvním obtížnějším úkolem. 

A vůbec se nemusíte vašich oblíbených kousků v šatníků hned zbavovat, spíše si udělat inventuru v barvách, vzorech a stylech, které převládají a kterým tak i budete přizpůsobovat váš výběr kabelky nebo batohu. 

Převládají-li však ve vaší denní rutině sukně, šaty nebo více formálnější dress code, nemusíte se koupi batohu vyhýbat, protože právě v tuto dobu zažívají do převládajících kabelkových garderob velký návrat. Stačí se zaměřit na méně široké pásky, koženkové materiály, kovové přezky, které dodávají punc elegance. Nemusíte mít tedy ani batoh každého odstínu, stačí si vybrat jednoduché a minimalistické barevné kombinace. Volíte-li denní smart casual outfit, neurazí ani takový typ batůžku uhlazenější kombinaci džín a jednobarevné košile. 

Chystáte-li se na procházku městem, nemusíte se obávat ztráty ženského půvabu, pokud zvolíte volnočasový batoh, v němž se rozprostře i lépe jeho obsah. Máte-li před sebou den, kdy si potřebujete zařídit více záležitostí a dojít na nákup, poděkují vám i vaše záda za výběr zdraví přívětivému batohu, který budou všichni obdivovat. 

Čeká-li vás oficiálnější událost, důležitá pracovní schůzka, podtrhne formální oblek stejně laděná kabelka neutrální černé barvy, kterou ještě nikdo nic nezkazil. Výhodou nošení kabelky je mnohdy možnost nechat více vyzdvihnout naší osobnost. Pokud se nebojíte ani výraznějších vzorů, nebo odstínů, nenechá vás chladnými ani vícebarevná kombinace, která neztrácí na decentnosti. 

Co je dobré pro naše zdraví?

Nebudeme si určitě lhát v tom, že obzvláště my ženy máme tendence v útrobách našich kabelek hromadit i ty méně podstatně věci, (které bychom samozřejmě kdykoliv mohly nutně potřebovat). Přehršel rtěnek, kosmetických taštiček a všech nejnutnějších věcí nejsou ale zdraví prospěšné, proto je alternativa batohu jakéhokoliv typu vhodnou alternativou, pokud vás už nějaký ten pátek bolest rukou a zad trápí. Pakliže byste se ale nechtěly luxusní kabelky vzdát, i zde zvažte to, co opravdu je nutné s sebou mít. Zlatou střední cestou jsou i praktická crossbody, která na přeběhnutí městem nebo kratší procházku vystačí a zátěž je téměř zanedbatelná. 

A jakou variantu upřednostňujete vy? Sdílejte s námi, jakého šťastlivce jste zvolily v aktuální nabídce

V aplikaci Varyáda vám navíc neunikne žádná sleva a akce.

Skip to content