Search
Generic filters

Vědomá volba s dm drogerií

Staré přísloví říká, že jsme to, co jíme. Proto bychom si měli pečlivě vybírat, co do našeho těla vložíme. Nesmíme ale zapomínat ani na přírodu a životní prostředí, protože i to ovlivňuje naše zdraví mnohem více, než si myslíme. Ale jak skloubit chutné a zdravé jídlo a neubližovat přitom přírodě? To se dozvíte v našem článku „Vědomá volba“.

Vsaďte na biopotraviny

Ekologické potraviny jsou výsledkem ekologického zemědělství, které umožňuje pouze šetrné přírodní způsoby ošetření plodin a zvířata jsou chována nejpřirozenějším způsobem. Ekologické zemědělství chrání půdu, ekosystém a lidské zdraví. Jeho cílem je prospívat zemi, a tím udržovat vysoce kvalitní životní prostředí, starat se o zvířata a rostliny, ale také o lidské zdraví. Ekologické zemědělství je jedním z prostředků udržitelného rozvoje a od roku 1994 je součástí politiky Evropské unie.

Pokud chcete být ohleduplní k přírodě, vždy vybírejte potraviny označené jedním z následujících certifikátů, které najdete v dm drogerii:

EU-Biologo – tímto logem jsou od 1.7.2010 povinně označeny všechny balené potraviny vyprodukované v zemích EU. Produkty splňují přísné normy právních předpisů EU o ekologickém zemědělství.

BIO produkt ekologického zemědělství (tzv. biozebra) se v České republice používá jako celostátní ochranná známka pro biopotraviny a všechny bioprodukty vyprodukované v ČR.

Bio-Siegel – jedná se o německé národní logo pro biopotraviny. Tímto logem jsou označovány výrobky ekologických zemědělců a producentů, kteří splňují podmínky Nařízení EHS 2092/91 o ekologickém zemědělství.

Objevte nabídku značky dmBio!

Kromě potravin s výše uvedenými certifikáty můžete v dm drogerii zakoupit i potraviny vhodné pro vegany, nebo pro lidi s bezlepkovou dietou.

Všechny přísady pocházejí z ekologického zemědělství a kromě toho jsou všichni výrobci pro dmBio certifikovaní IFS Food (International Feautured Standards), což je nezisková organizace, která dbá na všeobecný standard bezpečnosti potravin v obchodních řetězcích.

Ovoce a sladkosti: Skvělá nabídka produktů z bio ovoce, bez přídavku cukru. Veškeré přísady jsou z kontrolovaného biologického zemědělství.

Obilniny a luštěniny: Bulgur, amarant nebo třeba kuskus můžete připravit na mnoho způsobů. V nabídce nebude chybět ani pohanka, proso, čočka nebo třeba žito a další obiloviny a luštěniny.

Svačinky: Rýžové, kukuřičné, špaldové nebo třeba amarantové vafle jsou skvělou svačinkou v době mezi hlavními jídly nebo jen tak pro chuť, jelikož jsou málo kalorické a velmi dobře chutnají. Nabízíme je v solené nebo i nesolené variantě.

Nápoje: Ovesný, špaldový či kokosový nápoj nahradí při veganském stravování klasické kravské mléko a skvěle chutnají s müsli. Nabízíme i mošty a pyré.

Více o tématu „vědomá volba“ zde.

Skip to content