Search
Generic filters

Tipy na vánoční dárky (nejen) pro sportovce

Vánoce – nejkrásnější dny v roce nebo pravidelně opakující se dilema, jak potěšit svůj drahý protějšek? Pokud souzníte s druhým názorem, neměli byste vzdát snahu začlenit se do skupiny s tím prvním. Vybrat ten správný dárek, který vaší polovičce vykouzlí úsměv na tváři, není zas tak komplikované, jak se může zprvu zdát. Zkuste se zamyslet nad tím, jak nejraději tráví zimu? Máte doma zarytého lyžaře, milovníka adrenalinových vysokohorských výprav či rodinného pohodáře? Hervis vám dá nápady na dárky pro všechny muže – sportovce vašeho života! 

Dobrodruh

Několikadenní vysokohorské túry, bivakování v nehostinných podmínkách a neustálá touha zdolávat nové adrenalinové výzvy. To je dobrodruh, který vás svými nebezpečnými nápady asi nikdy nenechá v klidu. Neprobádané končiny pro něj mají neodolatelnou auru tajemna, a to bez ohledu, zda je venku Sahara nebo Sibiř. Zimní dovolená podle jeho představ je minimálně výprava za polární kruh, při které si několikrát sáhne na hranice svých sil a možností. A ať se vám to líbí nebo ne, ten namíchaný koktej vzrušení a adrenalinu se mu nikdy neomrzí. Smiřte se s tím a potěšte ho dárkem, který jeho dobrodružný lifestyle podpoří! Pokud pod stromečkem najde praktický dárek pro přežití v outdooru, bude štěstím bez sebe a vy o trochu klidnější. Aby vždy našel tu správnou cestu, nadělte mu chytrými funkcemi nabité GPS hodinky. Na svých dobrodružných výpravách pak jistě ocení i kvalitní zimní boty s goretexovou membránou či spolehlivou bundu s vysokým vodním sloupcem a vyhledávácím lavinovým systémem.

Hravá hlava rodiny

Pokud je váš partner rodinný typ s duší dítěte, jsou pro vás nejspíš všechny společné chvíle jedna velká dovolená. Jediné, s čím se asi musíte občas potýkat, jsou závistivé pohledy ostatních maminek vláčící na sáňkách znuděné křiklouny. To vaše ratolesti se ze zasněženého svahu vrací plni zážitků a nových dobrodružství. S tatínkem sáňkují, bobují, staví iglú, ve sněhu dělají andělíčky nebo se vydávají za dobrodružstvím na noční výpravu. Když je promočené zaháníte se šťastnými úsměvy za šera domů, nabízí se otázka, koho to skotačení baví víc…
Nakupování pro věčného kluka nemůže být zas tak složité. Na válení ve sněhu určitě ocení funkční spodní prádlo, na výpravy do neznámá si posvítí funkční čelovkou a na stavění ledového království bude potřebovat minimálně jedny nepromokavé rukavice a kalhoty.

Vášnivý lyžař

Již od listopadu bedlivě sleduje stav sněhové pokrývky na horských masivech a každoročně doufá, že tentokrát už svatý Martin skutečně přijede na bílém koni. Netřeba zmiňovat, že horskou chatu přímo u sjezdovky zarezervoval raději s dostatečným předstihem. Tato strategická poloha má totiž jednu nespornou výhodu – na svahu je ráno jako první a může si tak vychutnat několik osamocených jízd na dokonale upraveném „manšestru“. A i když zná nazpaměť všechny modré, červené i černé sjezdovky tuzemských hor, stále vybrušuje svůj styl. K tomu, aby konečně dosáhl dokonalosti můžete přispět i vy svým dárkem. Překvapte ho zbrusu novým vybavením. Na příklad carvingové lyže Atomic Redster XP, které nabízí Hervis Sports, mají v popisu, že odpouštějí i mírné chyby. Kdyby tomu tak ale nebylo, pro jistotu přikupte i helmu. Black Crevice Visierhelm má dokonce integrovaný zorník a radost mu jistě udělají i nové přeskáče Atomic Hawx Magna 100.

Stylový elegán

Není tolik důležité, co děláš, ale jak u toho vypadáš! Když už se rozhodne pro nějaký sport, chce u toho vypadat co nejlépe. Některým mužům na tom zkrátka záleží více než jiným. Pokud ve vašem vztahu je partner ten, od kterého máte veškeré informace o nejnovějších módních i technologických trendech, Vánoce se můžou opravdu ukázat jako oříšek. Zde se hodí doporučit jediné. Pozorně poslouchejte, co podle něj zrovna hýbe sportovním světem! Pravděpodobně nejvíc ocení, když bude mít něco, co se na trhu ještě ani nestihlo ohřát, nebo co je prakticky nemožné normální cestou sehnat. Záleží mu přitom na několika věcech, a na všech stejně. Jakýkoliv dárek musí být moderní, technologicky dokonalý, vzhledně vypadající, zkrátka takový, za který by se nemusel stydět žádný profi sportovec. Toho se držte, a nadělte mu třeba lyže Atomic Redster G7, na které si troufnou jen zkušení lyžaři a chybu neuděláte stylovými pánskými kalhotami (např. Tenson Degree), které budou samozřejmě ladit se zbytkem outfitu.

Pohodář

Došla jste až sem a žádný typ nepasuje na vašeho partnera? Tak to doma máte nejspíš milovníka teplého rodinného krbu, který z fyzických aktivit preferuje maximálně tak pozvolnou zimní procházku zakončenou v hospůdce s teplým svařákem. Nezoufejte, i pro romantika zasněně hledícího do krbu s praskající ohněm se najde ideální dárek. Možná je jim dokonce lehčí se zavděčit než těm zmíněným výše. Vyjděte z toho, co o něm víte. Můžete pořídit něco pohodlného na doma, třeba zábavný svetr s vánoční tematikou. Možná by ho potěšilo šalamounské řešení v podobě elektrické koloběžky z Hervis a na romantické procházky ladovskou krajinou mu pořiďte praktickou zimní obuv Columbia Firecamo Boot. Protože co si budeme namlouvat, chce to hlavně klid a nohy v teple.

Skip to content