Search
Generic filters

Starejte se správně o svou pleť

Zimu si většina z nás spojuje se zasněženými pláněmi, teplým svařákem a Vánocemi. Procházky venku by měly být na denním pořádku, a vlastně nám teď ani nic jiného, než procházet se venku nezbývá, když je většina našich oblíbených kaváren, restaurací a obchodů zavřená. Přestože je pobyt na čerstvém vzduchu zdraví prospěšný, pojďme se teď společně podívat, jak se starat o pleť v době, kdy teplota klesá pod bod mrazu a déšť nás provází skoro každým dnem.

Krémujte od rána do večera

Jak se vyhnout suché, dehydratované pleti? Studené počasí může zbavit pokožku její přirozené vláhy, proto dbejte na to, abyste nezanedbávali každodenní péči. Vyplatí se vám vyživovat svojí pleť dvakrát denně. Ráno před nanesením make-upu používejte hydratační krém s ochranným faktorem alespoň SPF 15 (i když nesvítí sluníčko, UVA paprsky se počasím neřídí), několik minut počkejte a poté pokračujte s líčením. Můžete si také pořídit BB nebo CC krém s SPF ochranou a tím zabít tři mouchy jednou ranou! Na noc si dopřejte hutnější a mastnější krém, nebo olej na obličej. Pleť se v noci po dlouhém dni obnovuje a stejně jako vy potřebuje odpočinek. Dopřejte jí tedy dostatečnou péči, odměnou vám bude hebká, zářivá a bezchybná pokožka.

Dodržujte pitný režim

Nenahrazujte poctivých osm sklenic vody osmi šálky horké čokolády s marshmallow. I když se nám v zimě nechce pít studená voda, její příjem je nezbytný k zachování pružné a dokonalé pleti. Pokud se opravdu nepřinutíte vypít denně potřebné množství vody, nahraďte ho klidně neslazeným čajem. Nejlepší je zelený!

Žádné horké koupele

I když je nesmírně lákavé strávit dvacet minut ve sprše nebo hodinu ve vaně, tak vaše pokožka vám určitě nepoděkuje. Horká voda totiž zbavuje kůži tolik potřebné vláhy. Omezte pobyt ve sprše na 10 minut, sprchujte se teplou, ne horkou vodou a nezapomeňte se po koupeli pořádně promazat. Dejte přednost sprchovým gelům a pěnám do koupele s obsahem přírodního oleje a čas od času použijte peeling. 

Skip to content