Search
Generic filters

Májové randění

Ať se chystáte vzít vaši drahou polovičku na rozhlednu Dianu, na procházku po Mlýnské kolonádě, na Jelení skok nebo na piknik do Smetanových sadů, můžeme vás inspirovat outfity i gastro tipy, které jsme připravili v týmu Varyády pro venkovní randění. Ač jsou některé jarní dny ještě stále chladnější, o to více každý rád využijeme vlídnějších teplejších dní. 

Hoďte se z tepláků do gala

I my jsme se v týmu Varyády shodli, že hupsnout z upnutých sukní a business dressů do teplákové soupravy občas nebylo vůbec špatné, ale po nějaké době byla pro každého z nás procházka na nákup obřadem, při kterém jsme mohli vytáhnout své oblíbené outfity. Randění, ať už s vaším protějškem, nebo s novým objevem, může být další skvělou příležitostí pro oprášení oblíbených kousků nebo abyste udělali ve vašich skříních jarní refresh. Základním pravidlem je cítit se pohodlně, obzvláště, pokud se chystáte na piknik na dece. Nemusíte jít zrovna v teplákách, ale jedná-li se o premiéru s novým objevem, určitě je podstatné cítit se komfortně. Raději proto volte i pohodlnou obuv, je-li pravděpodobné, že vás čeká výšlap na Jelení skok. 

Ani pánové by neměli zůstat pozadu, a to ani pokud se chystáte vzít váš protějšek jen na piknik do Dvořákových sadů. Taková košile se dá přece jen nosit na několik způsobů a čeká-li vás gastro odpoledne na pikniku, určitě se na takovou příležitost hodí košile ze lněného materiálu, která neubere vašemu idolu na eleganci. 

Proutěný koš, nebo chladící taška na piknik? 

Chystáte se na piknik s více přáteli? Nebo si chcete ve dvou užít gourmet zážitek se vším všudy? Pak klidně můžete zvolit piknikový koš s veškerým příslušenstvím. Pro skromnější občerstvení můžete klidně zvolit chladicí tašku ze splétané imitace, která dodá okamžiku dokonalou letní atmosféru. Její vnitřek je vyložený termoizolační fólií, tudíž vaše bagety i fresh drink budou na místě konání pikniku stále fresh. Skvělou alternativou, pokud potřebujete mít volnější ruce obzvláště při chůzi do kopce nebo v přírodě, je chladicí batoh, který uchová rovněž čerstvost vašich potravin. Jeho nespornou výhodou je nastavitelný popruh, díky kterému můžete zavazadlo nést jak v ruce, tak i přes rameno. 

Rande trochu netradičně pár dní pod stanem nebo pod širákem

Okolí Karlovarska je přívětivé i pro stanování a kempování. Pakliže plánujete nějakou tu noc pod širým nebem u Teplé nebo Ohře, zastavte se ve Varyádě v Pizza Paparazzi a na první večer si přibalte lahodnou pizzu nebo jinou italskou specialitu, třeba vás zrovna čeká večer à la pod toskánským sluncem. Zkušená obsluha vám ráda poradí i s výběrem vína. Budete-li si chtít na teplejší večery udělat vinné zásoby na pár dní dopředu, zavítejte i do prodejny vín od Vinařství U Kapličky, kde si každý jazýček přijde na své, ať už holdujete růžovému, červenému nebo bílému vínu. Předtím než vůbec jdete stanovat nebo nocovat do přírody pod širákem, jak se říká, zjistěte si tamní podmínky a zda-li by vás rozdělání stanu nestálo spíš pěkně mastnou pokutu. Než zakempíte, zkontrolujte terén. Není poblíž mraveniště nebo příliš kamenitý terén? Není poblíž silnice, kde by mohla hrozit jakákoliv nehoda i vám? 

Nenároční táborníci si mnohdy postačí jen se spacákem, na druhé straně, nepříjemné otlaky nechceme po pobytu v přírodě a před případným výšlapem do hor další den cítít. V Tchibu se můžete inspirovat samonafukovací karimatkou, která vás ochrání jak před chladem, tak i před nepříjemnou vlhkostí. 

Chystáte-li se v následujících (a doufáme, že i teplejších měsících) na častější výšlapy a divoké bivakování v přírodě, pak se určitě zbavte spacáku, pod kterým drkotáte zuby zimou. Pokud nejste ani zmrzliny, ale neřadíte se ani k milovníkům více vrstev, patrně vám skvěle poslouží třísezonní spacáky, které vás v chladnějších podmínkách zahřejí a v teplejších poslouží jako lehká přikrývka. 

Tak co, už jste vybaveni na krušnohorské nebo jiné okolní stezky?

Sdílejte s námi své tipy a neváhejte sledovat aktuální nabídkyVaryády, které naleznete i v naší přátelské aplikaci

Skip to content