Search
Generic filters

Doplňte zásoby do svátečního baru

Sváteční období je obdobím setkávání se s rodinou a přáteli. A to by nebylo ono, kdyby nebyly vánoční svátky i silvestrovské veselí doprovázeny alkoholovým veselím.  Ať už trávíte slavnostní okamžiky doma, nebo na horské chatě,  můžete se inspirovat našimi tipy z Varyády.

Alkohol, kterým zaručeně pohostíte

Mezisváteční setkávání se nikdy neobejdou bez sklenky nebo přátelského panáčka nějaké té kořalky. Držte se základních druhů alkoholu, ať už jde o pivo, víno, nebo míchané drinky. Určitě se ve vašem okruhu najdou nadšení pivaři, nebo ti, kteří preferují bílé a červené víno. Volte i takové destiláty, které lze snadno smíchat s nealko drinky. Vodku můžete snadno smíchat s džusem, rum pro změnu s coca-colou. Oblíbeným drinkem je i gin a tonic nebo Aperol Spritz

Nealkoholické nápoje nemusí být nuda! Vsaďte na neotřelé kombinace!

Pokud nepatříte ani mezi příležitostné konzumenty alkoholických drinků, nevěšte hlavu. Rozhodně nemusíte zůstávat o sodovce! Z jednotlivých ingrediencí lze vytvořit neobvyklé kombinace. Pokud párty plánujete udělat na horské chatě, kde trávíte čas mezi svátky, oceníte další den čistou hlavu, pokud vás navíc  čeká i náročnější výšlap.  Na horskou túru vás ve vašem termohrnku určitě zahřeje nealkoholický svářák. Připravit si jej můžete s jablky a brusinkami. Vystačíte si s jablkovým a brusinkovým džusem a dochutíte javorovým sirupem. Na dochucení můžete použít dle libosti jakékoliv další ovoce, které máte spojené s vánočním časem. Spíše než umělé sladké nápoje potěší každého návštěvníka domácí ledový čaj, jehož příprava je opět jednoduchá a ingredience si opět můžete přidat dle toho, co zrovna vaše úroda nabízí. K přípravě si vystačíte s klasickým černým čajem, citrusy a třtinovým cukrem. Milujete-li mátovou kombinaci, staří přidat do každého servírovaného džbánu s čajem i snítku máty, která dodá nápoji nezapomenutelné aroma. 

Kávové osvěžující drinky, nebo ledové čaje všech příchutí 

Kavárenským hitem se staly různorodé kávové variace. Určitě se mezi fajnšmekry naleznou i tací, kteří zbožňují kombinaci espressa s tonicem. Pro milovníky kombinace kávy se zmrzlinou můžete vytvořit italskou pochoutku affogato. Dle vašich preferovaných chutí už můžete přidat oříšky, nebo jiný druh přísad, které preferujete. Po celodenní lyžovačce vás spolehlivě zahřeje i oblíbené Bombardino, které je pro jeho přísady, zejména vaječný koňak, oblíbené na všech horských sjezdovkách.

S jakými drinky máte spojeny vánoční svátky? Sdílejte s námi na našem Facebooku a neváhejte sledovat vánoční nabídky, díky kterým budete mít výběr dárků pro vaše blízké ulehčený. 

Sdílejte s přáteli
Skip to content