Search
Generic filters
Dostavba Varyády

Severní část Varyády již obsadily stroje

V severní části stávajícího zásobovacího dvora, kam ještě před pár měsíci zajížděly kamiony s potravinami, aby zásobovaly hypermarket Albert, nyní obsadily stroje a vrtací zařízení. Zásobování Alberta jsme přesunuli jen o pár desítek metrů a v zadní části tak mohli stavaři demontovat plechovou stěnu, která dlouhá léta sloužila pro oddělení zásobovacího prostoru od cesty. Nyní je tato bariéra odstraněna a zběsile probíhají pilotovací práce, při kterých se hloubí 6-10 metrů hluboké šachty, do kterých se budou vsazovat armokoše a zalévat betonem. Ty pak budou přenášet zatížení od stavby do hlubších únosných vrstev základové zeminy. Piloty navíc představují jednu z nejstarších metod hlubinného zakládání staveb a v současné době nejrozšířenější metodu. Pilotovací práce skončí předběžně na konci února 2024 a bude na ně navazovat prefa, tedy montování sloupů a vazníků.

Všechny stavební práce probíhají v zadní části ve venkovních prostorech a nemají jakýkoli dopad na provoz hypermarketu Albert či nákupního centra. 

Sdílejte s přáteli

Varyáda Blog

Vlog

Oslavte Den matek

Blíží se Den matek, a proto vám přinášíme skvělé tipy, které rozzáří úsměv každé mamince. Pro voňavé dárkové sady jsme zavítali do prodejny Marionnaud. To nejsladší potěšení naleznete v Trdlokafe. Stáhnout

Číst více
Varyáda Nakupák
Vlog

Vybavte se na kolo

Vyrazte na cyklovýlet! S dobře zvoleným kolem a sportovním vybavením si jej parádně užijete. Naše Eliška zavítala do

Číst více
Skip to content