Velká soutěž o ceny za 1,5 milionu prodloužena do 15. 10. Stále máte šanci dostat se do osudí!
Těšte se na nový grafický kabát webových stránek Varyády!
den
hodin
minut
vteřin

Když kapr není jen řízek k salátu

Štědrovečerní večeři na většině svátečních tabulích tvoří tradiční kapr s bramborovým salátem. To je známá věc. Ne každý tuto variantu jako štědrovečerní večeři preferuje kvůli rybím kostem, jak už to známe i z tradiční vánoční koledy. Jaké delikatesy můžeme ale z tohoto sladkovodního tvora dále připravit? Tým Varyády nahlédl do pestrých kuchařek, ze kterých vám přináší delikatesní sváteční tipy.

Hranolky z kapra jako odlehčená varianta 

Bramborové, nebo batátové hranolky už jste měli určitě příležitost ochutnat.  Kapří hranolky patří již pár let k oblíbené pochoutce na vánočních trzích, jejichž atmosféru bohužel letos nemůžeme naplno zažít. Dopřejte si i tak odlehčenou kapří variantu hranolek. Můžete k nim přidat oblíbený dip, nebo variantu v kombinaci se slaninou a tymiánem. Servírovat hranolky můžete s odlehčeným bramborovým salátem. I ti největší odpůrci rybích pokrmů se budou po této odlehčené hranolkové variaci oblizovat jedna báseň. 

Kapr jako víno 

U pokrmů z ryb se strávníci dělí na dva tábory. Na ty, kterým ryby nevoní. A pak jsou tu ti, kteří ryby mohou na několik způsobů a každý den. Protože ryby obsahují velké množství vitaminů jako A i D. je konzumace ryb doporučována, navíc i eliminuje vznik onemocnění kardiovaskulárního systému. Pakliže pro vás chuť říčních a mořských tvorů není zrovna vábná, můžete si její chuť obzvláštnit vínem. Jako přílohu můžete připravit směs z kořenové zeleniny. A odlehčená varianta štědrovečerního menu na světě. 

Jaké štědrovečerní recepty vedou u vás? Pochlubte se nám s vaším vánočním menu a čerpejte z vánočních tipů a nabídek

Sdílejte to svým přátelům

Sdílejte s přáteli
Skip to content