- 14. prosince 2021
Štědrovečerní večeři na většině svátečních tabulích tvoří tradiční kapr s bramborovým salátem. To je známá věc. Ne každý tuto variantu jako štědrovečerní večeři preferuje kvůli rybím kostem, jak už to známe i z tradiční vánoční koledy. Jaké delikatesy můžeme ale z tohoto sladkovodního tvora dále připravit? Tým Varyády nahlédl do pestrých kuchařek, ze kterých vám přináší delikatesní sváteční tipy.
Hranolky z kapra jako odlehčená varianta
Bramborové, nebo batátové hranolky už jste měli určitě příležitost ochutnat. Kapří hranolky patří již pár let k oblíbené pochoutce na vánočních trzích, jejichž atmosféru bohužel letos nemůžeme naplno zažít. Dopřejte si i tak odlehčenou kapří variantu hranolek. Můžete k nim přidat oblíbený dip, nebo variantu v kombinaci se slaninou a tymiánem. Servírovat hranolky můžete s odlehčeným bramborovým salátem. I ti největší odpůrci rybích pokrmů se budou po této odlehčené hranolkové variaci oblizovat jedna báseň.
Kapr jako víno
U pokrmů z ryb se strávníci dělí na dva tábory. Na ty, kterým ryby nevoní. A pak jsou tu ti, kteří ryby mohou na několik způsobů a každý den. Protože ryby obsahují velké množství vitaminů jako A i D. je konzumace ryb doporučována, navíc i eliminuje vznik onemocnění kardiovaskulárního systému. Pakliže pro vás chuť říčních a mořských tvorů není zrovna vábná, můžete si její chuť obzvláštnit vínem. Jako přílohu můžete připravit směs z kořenové zeleniny. A odlehčená varianta štědrovečerního menu na světě.
Jaké štědrovečerní recepty vedou u vás? Pochlubte se nám s vaším vánočním menu a čerpejte z vánočních tipů a nabídek.
Sdílejte to svým přátelům